Poker is een interessant spel om te spelen en de online versie van het spel heeft verschillende voordelen, zoals gemak en flexibiliteit voor spelers. Met online poker kun je tegen mensen spelen zonder dat je je huis hoeft te verlaten.

Voordat je je laat meeslepen door het plezier van online spelen, moet je weten dat er potentiële gevaren zijn. Zoals vals spelen bij online poker, wat je moet herkennen om te voorkomen dat je wordt bedrogen. In deze blog laten we verschillende manieren zien waarop je kunt worden bedrogen tijdens het spelen van internetpoker.

Samenzwering

Collusie is altijd een probleem geweest bij poker – zowel de fysieke als de online versie. En nu er meer poker-apps en -sites worden ontwikkeld, is het een behoorlijk groot probleem geworden. Dat is de reden waarom topsites maatregelen nemen om online pokerbedrog te helpen voorkomen.

Collusie verwijst naar twee of meer spelers die heimelijk samenwerken om de winkansen van één speler te vergroten. Samenspannen aan een pokertafel is tijdrovend, dus deze vorm van valsspelen gebruiken vindt meestal aan een pokertafel met hogere limieten.

Een online speler kan zijn gesloten kaarten en de manier waarop hij zijn huidige hand wil spelen bewust delen.

Ghosting

Ghosting is een ander probleem bij fysiek en online poker. Het is wanneer een speler advies geeft aan een andere speler terwijl een pokertoernooi of -spel aan de gang is. Bij livetoernooien is ghosting ten strengste verboden. Maar in online toernooien kan het een beetje moeilijk zijn om dit te voorkomen.

Online gebeurt ghosting vaak met behulp van gratis tools zoals Teamviewer en Skype. Een speler die wordt gecoacht heeft het voordeel dat hij met zijn "geest" kan praten.

Bij online toernooien wordt ghosting meestal gebruikt bij hoge prijzenpotten. Behalve de mening die een speler krijgt van zijn "geest", is er eigenlijk geen voordeel. Ghosting wordt beschouwd als de meest voorkomende vorm van vals spelen als je poker online speelt.

Pokerbots

Pokerbots verwijzen naar computerprogramma's die poker spelen. Omdat poker een behendigheidsspel is waarbij je wiskundige beslissingen neemt, kunnen deze bots altijd perfecte beslissingen nemen. Ze zijn dus niet de beste tegenstander om aan een pokertafel te spelen.

Als je merkt dat een bepaalde speler onredelijk lang aan het spelen is zonder pauzes, is de kans groot dat het een bot is. Als een speler aan te veel tafels tegelijk speelt of bijna altijd een perfecte hand speelt, dan is het waarschijnlijk een bot.

Hoe je kunt voorkomen dat je wordt bedrogen bij het online spelen van poker

We hebben de verschillende methoden uitgelegd die kunnen worden gebruikt om spelers in een online game te bedriegen. Je kunt weinig of niets kunt doen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van sommige van deze methoden. Toch kun je genieten van een veilige en eerlijke spelervaring op een vertrouwde pokersite.